Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Κλοπές και εγκατάλειψη, είναι η καθημερινότητα για τα τα σκάφη και τις αλιευτικές υποδομές του Αιτωλικού. Το λιμενικό ταμείο θα αναλάβει το ρόλο του ;

Στις 5 Ιουνίου, οι αλιείς του Αιτωλικού αντίκρισαν σπασμένα τα κουβούκλια (ταμπούκια) από τις γαίτες τους και κλεμμένες τις μπαταρίες  από τις μηχανές τους.

Όταν έγινε αντιληπτό το γεγονός, ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο και η ασφάλεια ώστε να πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Όμως, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, αποδεικνύετε  ότι για τα σκάφη και τις αλιευτικές εγκαταστάσεις του Αιτωλικού, δεν υπάρχει καμιά μέριμνα και προστασία. 

Όλα έχουν αφεθεί στη τύχη τους με ένα λιμενικό ταμείο να δηλώνει εκκωφαντικά απών.

Απαιτούμε την άμεση εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος με κάμερες, ώστε να διασφαλιστεί η περιουσία και τα εργαλεία των αλιέων.

Την άμεση συντήρηση των δύο αλιευτικών καταφυγίων, των οποίων η σημερινή μορφή τους ελοχεύει κινδύνους για την αρτιότητα της σωματικής υγείας αυτών που την χρησιμοποιούν.

Τον άμεσο καθαρισμό της παραλίας του Αιτωλικού, από σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί αρκετά χρόνια πλέον. 

Την άμεση μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς που γίνετε κάθε Παρασκευή στην Ανατολική πλευρά του Αιτωλικού και δίπλα στη λιμνοθάλασσα, με αποτέλεσμα την ρύπανση της Νίδοβας με νάιλον σακούλες  και κάθε λογής περιττώματα.

 Στη περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η κατάντια, θα αναγκαστούμε να λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα που επιβάλλονται, ώστε να προστατέψουμε την περιουσία μας, αλλά και τη σωματική μας ακεραιότητα.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου