Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των μελών των αλιευτικών συνεταιρισμών, τα οποία φέρονται ότι υπέγραψαν για τον διωγμό των ελεύθερων αλιέων από τη λιμνοθάλασσα.

Δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των αλιέων που ανήκουν στους συνεταιρισμούς της λιμνοθάλασσας.

Οι συνάδελφοι αυτοί, βάλανε την υπογραφή τους και έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, ώστε να έρθει το νέο Προεδρικό Διάταγμα 40/2016 και να τροποποιηθεί ο 420/1970.

Στο μεν πρώτο, προβλέπονταν ο εξοβελισμός της ελεύθερης αλιείας εντός της λιμνοθάλασσας και η νομιμοποίηση της παράνομης αλιείας, μέσα από τεχνοκρατικά τερτίπια και στο μεν δεύτερο, η απαγόρευση της ελεύθερης αλιείας με παράλληλη κατοχύρωση για τους ίδιους, την εκμετάλλευση των ιβαριών για πολλές δεκαετίες.

Πιστεύουμε ότι οι συνάδελφοι αυτοί, ενέδωσαν στα κελεύσματα κάποιων συμβούλων, αεριτζήδων ή  τυχοδιωκτών, όπου ο τελικός τους σκοπός δεν είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συνεταιριστών, αλλά η υφαρπαγή ολόκληρης της λιμνοθάλασσας για ίδιο όφελος.

Όμως επειδή  οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, φέρουν το βάρος της υπογραφής που κατέθεσαν και δεν δίστασαν να συμφωνήσουν στην εκδίωξη των ίδιων τους των συναδέλφων, εμείς σαν Σύλλογος Αλιέων της Λιμνοθάλασσας, είμαστε αναγκασμένοι να κινηθούμε ενάντια στους προαναφερόμενους νόμους, αλλά και σε όσους τους προώθησαν.

Στα πλαίσια αυτά ζητήσαμε να ενημερωθούμε για τα ονόματα που απαρτίζουν τους συνεταιρισμούς οι οποίοι, υποτίθεται ότι συμφωνούν με την εκδίωξη των συναδέλφων τους και βέβαια αν πράγματι έχουν τη ιδιότητα του αλιέα.

Στους πίνακες που ακολουθούν απουσιάζουν τα ονόματα των συνεταιρισμών που ανήκουν στο δήμο Μεσολογγίου.
Η Εποπτεία Αλιείας του νομού μας, αρνήθηκε να μας τα κοινοποιήσει , με την δικαιολογία ότι η ίδια δεν κρατά στοιχεία και δεδομένα, γι' αυτούς τους συνεταιρισμούς.

Το γεγονός έχει ήδη καταγγελθεί στην εισαγγελία Μεσολογγίου, όπως βέβαια και η εμμονή της συγκεκριμένης υπηρεσίας να εκδίδει έγγραφα βάση του νέου Προεδρικού Διατάγματος (πράσινες άδειες), παρότι ο Σύλλογός μας έχει προσφύγει στο ΣτΕ και η η προσφυγή μας αυτή έχει γίνει αποδεκτή.
Για αυτές τις ενέργειες, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία εναντίον της επόπτριας αλιείας.


  ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΟΜΜΑ - ΣΧΟΙΝΙΑΣ - ΑΛ/ΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ''ΑΓΙΑ
ΕΙΡΗΝΗ''




ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΡΟΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ - ΑΛ/ΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ''ΤΑ ΡΕΜΠΑΚΙΑ''





ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΟΛΗ - ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ''ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ''


ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΠΟΤΑΜΟΣ - ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ''ΤΟ
ΣΚΑΛΙ''

ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΑΣΙΛΑΔΙ - ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ''ΤΟ ΔΙΒΑΡΙ''



ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΤΟΥΡΛΙΔΑ - ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ''ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ''


ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΔΙΑΥΛΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ  
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ''Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ''



ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΣΟΥΠΗ ΠΕΤΑΛΑΣ - ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ''ΑΓ.
ΑΡΤΕΜΙΟΣ''



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου